Categories
Uncategorized

Tomatensoep met linzen

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400g gepelde tomaten
  • 500 ml groentebouillon
  • 150 g rode linzen
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • Zout en peper, naar smaak

Beredingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak ze zachtjes totdat ze zacht en glazig zijn.
  2. Voeg de gepelde tomaten, groentebouillon, rode linzen, paprikapoeder en komijnpoeder toe.
  3. Breng het mengsel aan de kook en laat het sudderen gedurende 20-25 minuten, totdat de linzen gaar zijn.
  4. Pureer de soep met een staafmixer tot hij glad is.
  5. Breng op smaak met zout en peper
  6. Serveer het als voorgerecht of als een licht hoofdgerecht met wat volkorenbrood of een salade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *