Go Back

Gebakken kipfilet met gekookte aardappelen en gestoomde sperziebonen

Ingredients

Gebakkenkipfilet

  • 200 g kipfilet
  • 1 el bakmargarine(Alpro bakken/braden)

Vleesjus

  • Scheut koffiemelkvan Becel
  • Kippenkruiden ofpeper en zout
  • Bruinemaïzena-expres (hoeveelheid afhankelijk van dikte saus)

Gerookteaardappelen

  • 400 g aardappelen

Instructions

Gebakkenkipfilet

  • Verhit de vetstofin een pan. Laat het vlees langs beide kanten korsten zodat er minimaalvochtverlies optreedt. Bak het vlees gaar.

Vleesjus

  • Neem het vleesuit de pan.
    Blus of deglaceermet een kleine hoeveelheid water en los het aanbaksel op en laat evendoorkoken.
    Voeg een scheutBecel koffiemelk toe.
    Breng de jus opsmaal met nootmuskaat, peper en zout.
    Bind met bruinemaïzena-expres.

Gerookte aardappelen

  • Schil deaardappelen. Was de aardappelen en snij ze in gelijke stukken.
    Breng het wateraan de kook en voeg de aardappelen toe. De kooktijd bedraagt 20 minuten.
    Controleer degaarheid.