Gebakken kipfilet met gekookte aardappelen en gestoomde sperziebonen
Ingredients
Gebakkenkipfilet
200gkipfilet
1 el bakmargarine(Alpro bakken/braden)
Vleesjus
Scheut koffiemelkvan Becel
Kippenkruiden ofpeper en zout
Bruinemaïzena-expres (hoeveelheid afhankelijk van dikte saus)
Gerookteaardappelen
400gaardappelen
Instructions
Gebakkenkipfilet
Verhit de vetstofin een pan. Laat het vlees langs beide kanten korsten zodat er minimaalvochtverlies optreedt. Bak het vlees gaar.
Vleesjus
Neem het vleesuit de pan.Blus of deglaceermet een kleine hoeveelheid water en los het aanbaksel op en laat evendoorkoken. Voeg een scheutBecel koffiemelk toe. Breng de jus opsmaal met nootmuskaat, peper en zout.Bind met bruinemaïzena-expres.
Gerookte aardappelen
Schil deaardappelen. Was de aardappelen en snij ze in gelijke stukken.Breng het wateraan de kook en voeg de aardappelen toe. De kooktijd bedraagt 20 minuten. Controleer degaarheid.